Wie zijn wij?

Mogen wij ons even voorstellen?

 

Mijn naam is Liesbeth Meuwis en samen met mijn Australian Shepherds, en mijn vriend, woon ik in een gezellig huisje in Bolderberg. (In de buurt van het circuit van Zolder)
Mijn passie voor honden is me meegegeven door mijn grootvader. Hij heeft heel zijn leven met Duitse Herders gewerkt. Op mijn 12e kreeg ik mijn eerste hond om mee te werken op de hondenschool. Dit was een fox-kruising uit het asiel. Dit hondje zat niet bij mijn thuis maar kreeg een plaatsje bij mijn grootouders. Elke week ging ik hem daar uithalen om naar de hondenschool te gaan. 
Op mijn 15e mocht ik van mijn ouders eindelijk mijn eigen eerste hondje kopen. En dat mocht ook bij ons wonen. Het geld van mijn eerste studentenjob werd bijgehouden en daarmee kon ik me een Border Collie pup kopen. Yessi was een Bleu Merle Tan puppy en de eerste in huis met een stamboom. Samen met hem heb ik jaren hondenschool gevolgd. Hij deed hier gehoorzaamheid, agility en flyball.
Toen Yessi 10 jaar werd woonde ik alleen in het huis van mijn ouders en begon het te kriebelen naar een nieuwe pup. Ik zocht een bruine Border Collie. Helaas kwam ik op mijn zoektocht in de broodfok terecht. (In die periode was er nog niet veel over de broodfok bekend) Daar werd me een bruine Australian Shepherd aangeboden. 
Op dit moment kende ik het ras nog niet en dacht ik dat het wel zou lijken op een Border Collie. Zo kwam Aussy in mijn leven. Hij was een Red Tri reu. Ook met hem heb ik vele uren op de hondenschool doorgebracht. Al snel werden me de negatieve punten van de broodfok duidelijk. Aussy was gelukkig fysiek helemaal gezond maar mentaal kon hij bepaalde dingen niet verwerken. 
Op mijn 29e kocht ik mijn eigen huisje in het centrum van Heusden. Hier ontstond ook de droom om een eigen kennel te beginnen. De zoektocht naar een teefje was begonnen. En zo kwam Nala in mijn leven! Zij is mijn eerste teefje en wordt dus ook de mama van het eerste nestje van onze kennel! Nala is vooral actief in de gehoorzaamheid en de frisbee.
Ondertussen hebben ook haar dochter Oona en Jive, een pup die ik bij een andere fokker heb aangekocht, een plaatsje bij mijn thuis gevonden.
Sinds kort zijn we verhuist naar Bolderberg. Hier gaan de plannen van de kennel verder.
Willen jullie meer weten over hoe wij fokken? Stuur ons dan een mailtje met daarin wat informatie over jezelf en het gezin waarin de hond zal opgroeien. Je mag ook steeds telefonisch met ons contact opnemen. We staan jullie graag te woord.
Hopelijk tot snel! 😉 ,